Використання вітчизняних екологічних продуктів для формування здорової нації
З метою підвищення фахової компетенції педпрацівників харчового напрямку; використання новітніх інноваційних технологій у професійному навчанні; методика проведення лабораторно-практичних робіт; вивчення особливостей та технології приготування страв для дітей та підлітків 10 грудня 2015року в навчальному закладі відбувся навчальний практикум для педпрацівників харчового напрямку «Використання вітчизняних екологічних продуктів для формування здорової нації». Основними напрямками роботи на навчальному практикумі були:
1. Методика проведення ЛПР з професії «Сировар»
2. Використання методу презентацій для представлення власних методичних розробок.
3. Методика проведення майстер-класів з приготування страв рекомендованих дітям і підліткам.
4. Використання відеоресурсу на уроках теоретичного та виробничого навчання.
5. Визначення основних органолептичних показників готових страв
Програма
№ п/п | Режим роботи | Зміст роботи | Відповідальний |
1. | 9.30 – 10.00 10.00–10.20 | Заїзд та реалізація учасників заходу Відкриття заходу (аудиторія №4) Привітання учасників | Ричкова Світлана Володимирівна – методист НМЦ ПТО у Черкаській області Глевська Тетяна Федорівна – директор ДНЗ «ЗЦППРК», учасники заходу; |
2. | 10.25-11.10 | Проведення уроку у групі з професії «Сировар»: Лабораторно-практична робота з предмету «Біохімія молока і молочних продуктів» | Козій Валентина Іванівна –викладач спецдисциплін ДНЗ «ЗЦППРК»; |
3. | 11.10-11.20 | Аналіз уроку | Козій Валентина Іванівна –викладач спецдисциплін ДНЗ «ЗЦППРК», учасники заходу |
4. | 11.30-11.45 | Презентація «Вітчизняні екологічні продукти для харчування дітей і підлітків»; | Ніценко Лідія Василівна - викладач спецдисциплін ДНЗ «ЗЦППРК» |
5. | 11.45 – 12.15 | Організація та проведення ЛПР з предмету «Технологія хлібопекарського виробництва» | Березань Ірина Миколаївна - викладач спецдисциплін ДНЗ «ЧВПУ»; |
6. | 12.15–13.30 | Проведення майстер-класів з приготування страв рекомендованих для харчування дітей та підлітків: | |
- приготування кексів печінкових | Чебіна Олена Василівна - майстер в/н ДНЗ«ЗЦППРК»; | ||
- Приготування «салату «Принц»; | Щербак Євгенія Миколаївна майстер в/н ДНЗ«ЗЦППРК»; | ||
- Приготування оладок з гарбуза(«Пенкейки»); | Душейко Дана Сергіївна - майстер в/н ДНЗ «ІПАЛ»; | ||
7. | 13.30-14.00 | Визначення основних органолептичних показників готових страв, дегустація. | Учасники заходу |
8. | 14.00-14.20 | Підведення підсумків заходу | Ричкова Світлана Володимирівна- методист НМЦ ПТО у Черкаській області |
Коментарi